Reklam Üst

Bigisayari Birakabilmek

Uzun bir aradan sonra yeniden
Bigisayari Birakabilmek
Lütfen sonuna kadar okuyun

Öğrenci diliyle yazılmış açık, net ve anlaşılır bir şekilde anlatım yapılmıştır.

Merhabalar arkadaşlar, uzun süredir internette gezinme fırsatım olmadığından giremiyorum.
Yaşadığım hayat içerisinde herşeyi bırakırım ama Bilgisayarı bırakamam diyorum taa ki ikinci dönemin başlangıcında aldığım radikal bir karar ile bilgisayarı tatil dönüşünde okula getirmemek oldu. Eğer kendinizi bir konuma bırakıp ve oradan alamıyorsanız bu oyun olabilir, bilgisayar olabilir veya benzeri herhangi sizleri kendisine bağımlı kılan ne olursa olsun bırakmak isteyipte bırakamıyorsanız bu gibi etmenlerin şüphesiz hem size hemde çevrenize zarar verdiği bir gerçeğide göz önünde bulundurarak bırakmak için elinizden gelen herşeyi yapmanız gerekmektedir.
Örneğin bilgisayarı istanbulda bıraktığımda okulumun olduğu ile geldiğim zaman önceleri çok zordu ve bilgisayarsız yapamayacağım diyordum kendi kendime. Eğer bilgisayarı Okulumun bulunduğu ile getirmiş olsaydım inanın bırakamaz ve önceki bağımlılık devam eder buraya getirmemle aileme yakın çevreme her ne kadar takılmıyorum internete desem bile burada yazıyı okuyanlardan biriyseniz sizlerde inanmazdınız.
internet kafelere giderdim arasıra veya okulda takılırdım ama buda beni bıktırdı internetten ve artık eski yaşamıma baktığımda inanın çok daha değişik şeyleri yaşadığımı görebilir, arkadaşlarım, yakın dostlarıma daha çok zaman ayırabiliyorum. En önemliside geceleri uyuyabiliyorum artık.
Gece uyumayan kişinin gündüz geç kalkması sonucunda ne kadar kötü geçtiğini, yediği yemekten tutup hiçbirşeyden zevk almadığını kendimden biliyorum. Bilgisayarın bende olduğu günlerde geceleri yatmaz gündüzer geç kalkar veya derslere girdiğimde uykulu uykulu bir halde daha fazla uzatmadan kısacası çok kötü bir yaşamım vardı. Şuan çok iyi olmasada eskiye oranlar çok ama çok daha iyi bir konumda olduğumu rahatça söyleyebilirim.
Deneyin farkını görün.
Burakiler kendi yaşamımdan karelerdir ve deneyimli biri olarak bu tecrübeden yararlanmanızı isterim.

3 Yorumlar

Hüseyin AKTAŞ

Daha yeni Daha eski

Konu altı Reklam - Sol

Konu altı Reklam - Sağ